Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RSE ]

06. 04. 2024. 09:22 >> 09:22

deset ranjenIH

U ruskom napadu dronovima poginulo šest osoba

Najmanje šest osoba je poginulo, a deset je ranjeno u ruskom napadu dronovima na Harkov tokom noći, kazali su ukrajinski zvaničnici.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), to je novi u nizu sve češćih napada Rusije na drugi najveći grad u Ukrajini.

Napad koji se dogodio oko ponoći po lokalnom vremenu, dodatno je pojačao spekulacije da se ruski komandanti možda spremaju za ofanzivu u narednim mjesecima kako bi pokušali da zauzmu grad, navodi Ukrajinski servis RSE.

U napadu ruskog drona, dva dana ranije, poginule su četiri osobe, uključujući tri radnika hitne pomoći koji su pogođeni dok su reagovali na prethodni napad.

Državna služba za vanredne situacije Ukrajine saopštila je na Telegramu da je šest ljudi poginulo, a najmanje deset povrijeđeno u posljedicama neprijateljskog udara.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je da su dronovi iranske proizvodnje pogodili najmanje devet višespratnica, tri spavaonice i benzinsku pumpu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније