Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

03. 04. 2024. 08:07 >> 08:07
Čitaj mi:

SPUŠTAO SKIJAŠE

Srušio se helikopter u švajcarskim Alpima, tri osobe poginule

Tri osobe su poginule, a tri su povrijeđene kada se srušio helikopter koji je spuštao skijaše na planinu Petit Combin u kantonu Vale u švajcarskim Alpima, saopštila je lokalna policija.

"Kada je stigla do vrha planine na 3.668 metara nadmorske visine, iz razloga koji će istraga tek morati da ustanovi, letelica je skliznula niz sjevernu padinu", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Gardijan.

U letjelici su pored pilota, vodiča i njegove kćerke bila i četiri skijaša, ali policija nije objavila njihov identitet.

Na mjesto nesreće poslato je sedam helikoptera u okviru spasilačkih napora i dvije povrijeđene osobe odmah su zbrinute, a potom je spasena i treća osoba, saopštila je policija.

"Tijela ostala tri putnika u letjelici su nažalost pronađena bez znakova života", navodi se u policijskom saopštenju.

U ponedjeljak, na drugim lokacijama u kantonu Vale na jugoistoku Švajcarske, tri osobe su poginule u lavini, među njima i 15-godišnji dječak iz SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније