Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

30. 03. 2024. 20:37 >> 20:50
Čitaj mi:

RACIJA U KUĆI BOLUARTE

Predsjednica Perua osumnjičena da nije prijavila kolekciju luksuznih satova

Policija u Peruu izvršila je raciju u kući predsjednice Dine Boluarte u okviru istrage o porijeklu njene kolekcije luksuznih satova.

Snimci koje je emitovala lokalna televizija pokazuju kako istražitelji okružuju dom predsjednice u predgrađu Lime, ​​dok je policija blokirala saobraćaj.

Vlasti su tražile više od deset luksuznih satova marke "roleks" koje predsjednica navodno nije prijavila.

Boluarteova je pod istragom zbog kolekcije luksuznih satova koju je stekla od dolaska na položaj potpredsjednice Perua u julu 2021. godine, a zatim i u periodu od decembra 2022. godine, kada je preuzela dužnost predsjednice države.

Istraga je pokrenuta nakon što je novinski izvještaj skrenuo pažnju na luksuzne satove koje je nosila na javnim događajima, a datiraju od kada je preuzela dužnost u decembru 2022. godine. 

Ona je najpre izjavila da od svoje 18. godine posjeduje najmanje jedan sat marke "Roleks" kao ličnu imovinu stečenu "ličnim dobitkom", pozivajući medije da se ne bave ličnim stvarima.

Državni tužilac Huan Vilena izjavio je, međutim, da predsjednica ima obavezu da istražnim organima stavi na uvid tri "Roleks" sata i upozorio je da ne prikriva i ne uništava te satove.

On je takođe kritikovao Boluarteovu zato što je zatražila da za dvije nedjelje bude odloženo njeno pojavljivanje pred sudom.

Vlada je ranije ovog mjeseca najavila da će pregledati njene izjave o imovini iz posljednje dvije godine.

Dina Boluarte je postala predsjednica poslije smjene i hapšenja šefa države Pedra Kastilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније