Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

25. 03. 2024. 13:50 >> 13:51
1

NJEMAČKI STRUČNJAK

"Ako Ukrajina izgubi rat, milioni izbjeglica stižu u Evropu"

Njemački stručnjak za migracije Gerald Knaus izjavio je danas da se, u slučaju da Rusija pobijedi u ratu, može očekivati dolazak nekoliko miliona ukrajinskih izbjeglica u Evropu.

"Oni koji trenutno oklijevaju da pomognu Ukrajini nisu svjesni šta je sve na kocki. Ako Ukrajina izgubi ovaj rat, uslijediće ogroman talas izbjeglica kakav Evropa nije vidjela od četrdesetih godina prošlog vijeka", izjavio je Knaus u razgovoru za medijsku mrežu RND.

On je dodao da se već sada u Ukrajini nalazi deset miliona interno raseljinih lica, koja za sada ne žele da napuste državu sa nadom da će Kijev pobijediti i da će moći da se vrate u svoje domove.

"No ako nada u povratak nestane, to bi moglo izazvati nova masovna kretanja izbjeglica prema Zapadu", zaključio je direktor tink-tenka Evropska inicijativa za stabilizaciju Knaus, prenosi Hina.

On je dodao da je od 4,2 miliona ukrajinskih izbjeglica, koliko ih se nalazi u Evropskoj uniji, oko 1,2 milona u Njemačkoj.

"To je, uzimajući u obzir broj stanovnika, manje nego u Poljskoj, Češkoj ili Bugarskoj, ali mnogo više nego u Francuskoj", rekao je Knaus.

Poslednjih mjeseci se u Njemačkoj povela rasprava o povlasticama koje izbjeglice iz Ukrajine imaju od prvog dana ulaska u tu zemlju, a koje nemaju izbjeglice iz drugih zemalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније