Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RSE ]

23. 03. 2024. 15:19 >> 15:18
Čitaj mi:

za dva dana u orbitalnoj stanici

Ruska raketa Sojuz poletjela ka svemirskoj stanici

Ruska raketa Sojuz s tri astronauta krenula na put ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, dva dana nakon što je njeno lansiranje bilo prekidano nekoliko sekundi prije polijetanja.

Svemirska letjelica u kojoj su ruski kosmonaut Oleg Novicki, Marina Vasilevskaja iz Bjelorusije i NASA-in astronaut Trejsi Dajson poletjela je iz ruskog lansirnog pogona Baikonur u Kazahstanu u subotu kasno poslijepodne.

Raketi će trebati dva dana da stigne do orbitalne stanice.

Lansiranje je prvobitno bilo zakazano za 21. mart, ali je zaustavljeno kada se automatski sigurnosni sistem aktivirao oko 20 sekundi pred polijetanje.

Međunarodna svemirska stanica jedna je od rijetkih preostalih načina saradnje između Vašingtona i Moskve jer su napetosti pale zbog ruske invazije punog obima na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније