Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Nova.rs ]

22. 03. 2024. 22:19 >> 22:19
Čitaj mi:

MAKRON

Francuska će predložiti novu rezoluciju za prekid vatre u Gazi

Predsjednik Francuske Emanuel Markon izjavio je danas da će ta država raditi na nacrtu nove rezolucije za prekid vatre u Gazi, nakon što su Rusija i Kina uložile veto na američku u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija

"Nakon veta Rusije i Kine pre par minuta, nastavićemo da radimo u Savjetu bezbjednosti UN na osnovu francuskog nacrta rezolucije i radićemo sa našim američkim, evropskim i arapskim partnerima na postizanju dogovora“, izjavio je Makron, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je saopštilo juče da je počelo na izradi nacrta sa diplomatama, u slučaju da američka ne prođe.

Za američki predlog rezolucije glasalo je 11 članica Savjeta bezbjednosti, dok su Rusija, Kina i Alžir bili protiv, a Gvajana uzdržana.

U američkom predlogu rezolucije se navodi da je „neposredan i trajni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa u Gazi imperativ“, bez direktne veze sa oslobađanjem talaca koje je Hamas uzeo tokom napada na Izrael 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније