Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Tanjug ]

20. 03. 2024. 06:21 >> 17:15
Čitaj mi:

Direktor Aramka

----ZA 6 UJUTRU "Energetska tranzicija neuspješna, treba ulagati u naftu i gas"

Globalna enegetska tranzicija je neuspješna i kreatori politike treba da napuste "fantaziju" o postepenom ukidanju nafte i gasa, izjavio je izvršni direktor saudijske državne naftne kompanije Aramko Amin Naser na energetskoj konferenciji u teksaskom gradu Hjustonu.

On smatra da će potražnja za naftom i gasom porasti i u narednim godinama uprkos najavama Međunarodne agencije za energiju (IEA) da će se potražnja postepeno smanjivati, prenosi CNBC.

"Hitno je potrebno resetovanje strategije tranzicije, a moj predlog je da napustimo fantaziju o postepenom ukidanju nafte i gasa i umjesto toga ulažemo u njih na adekvatan način, odražavajući realne pretpostavke potražnje", rekao je izvršni direktor Aramka i dobio aplauz publike u Hjustonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније