Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

11. 03. 2024. 21:43 >> 21:59
Čitaj mi:

AUSTRIJSKI SUD

Blokiran premeštaj silovatelja Jozefa Fricla u redovan zatvor

Austrijski sud saopštio je da je poništio odluku nižeg suda da incestuozni silovatelj Jozef Fricl star 88 godina bude prebačen u redovni zatvor iz zatvorske psihijatrijske jedinice, ali je vratio slučaj tom sudu na novu odluku.

Fricl je silovao svoju ćerku i držao je u zatočeništvu 24 godine, a silovanja su rezultirala rođenjem sedmoro djece. Slučaj je privukao pažnju javnosti širom svijeta kada je izašao na vidjelo 2008. godine.

Bio je u zatvoru za duševno oboljele zatvorenike otkako je 2009. godine osuđen za incest, silovanje i ubistvo novorođenog sina zbog nemara u tamnici koju je tajno sagradio ispod svoje kuće.

Fricl je podnio zahtjev za premještaj u redovan zatvor, tvrdeći da, kao stariji, slab čovjek više ne predstavlja prijetnju.

Sud u gradu Krems na Dunavu naredio je transfer u januaru, ali tužitelji su podnijeli žalbu s ciljem poništavanja te odluke Višem pokrajinskom sudu u Beču.

„Za razliku od prvostepenog suda, Viši sud u Beču zaključio je da činjenice potrebne za takvo uslovno puštanje još nisu u potpunosti utvrđene“, stoji u saopštenju bečkog suda.

Rekao je da je poništio odluku nižeg suda u Kremsu i naredio nižem sudu da utvrdi više činjenica prije donošenja nove odluke.

Može da podnese zahtjev za potpuno oslobađanje

Fricl boluje od uznapredovale demencije, ali je mogao da prati kratak postupak u januaru kada je naređeno njegovo uslovno puštanje na slobodu, rekla je njegova advokatica Astrid Vagner novinarima poslije tog saslušanja.

„Sud je naredio dopunu ljekarskog izvještaja i novo saslušanje zatvorenika krajem aprila“, rekao je portparol nižeg suda u Kremsu o odluci suda u Beču.

Iz redovnog zatvora Fricl bi mogao da podnese zahtjev za potpuno puštanje iz zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније