Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

06. 03. 2024. 22:40 >> 22:40
Čitaj mi:

IZRAEL ODOBRIO IZGRADNJU

Više od 3.400 novih domova za naseljenike na Zapadnoj obali

Izraelska vlada najavila je da planira izgradnju za više od 3.400 novih domova u naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Oko 70 odsto kuća biće izgrađeno u Male Adumimu, istočno od Jerusalima, a ostatak u obližnjim Kedaru i Efratu, južno od Vitlejema, piše BBC.

Izrael je izgradio oko 160 naselja u kojima živi oko 700.000 Jevreja otkako je u ratu 1967. okupirao Zapadnu obalu i istočni Jerusalim, koje Palestinci žele kao dio buduće države.

Izraelski list Harec navodi da je Viši odbor za planiranje civilne administracije, tijelo koje sprovodi politiku izraelske vlade na Zapadnoj obali, danas objavilo planove za izgradnju 3.476 domova za naseljenike - 2.452 u Male Adumimu, 694 u Efratu i 330 u Kedaru.

Navodno je odobreno da izgradnja počne od juna i odgovor je Izraela na napade blizu Male Adumima prije dvije nedjelje u kojima je bilo nastradalih.
Palestinske vlasti osudile su ove namjere.

Većina međunarodne zajednice smatra da su naselja nelegalna po međunarodnom pravu, iako Izrael to osporava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније