Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

13. 02. 2024. 17:06 >> 17:06
Čitaj mi:

ORGANIZACIJA ZA LJUDSKA PRAVA

"Etiopska vojska ubila 45 civila"

Etiopska komisija za ljudska prava je danas saopštila da su vladine snage prošlog mjeseca izvršile masakr civila u saveznoj državi Ahmara i da je tom prilikom stradalo najmanje 45 osoba, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju komisije se navodi da su oni identifikovali najmanje 45 ubijenih civila, ali da smatraju da bi broj žrtava mogao biti veći, zato što nijesu mogli da sprovedu istragu do kraja.

Komisija tvrdi da su civili napadnuti zato što su navodno pružali podršku lokalnoj etničkoj oružnoj grupi Ahmara.

Očevici su rekli da su vidjeli kako su ljudi ubijani na ulicama dok su se vojnici borili protiv pobunjenika u gradu Meravi.

Zvaničnici još uvijek nijesu saopštili nikakav komentar o ovom incidentu.

Organizacije za ljudska prava izrazile su zabrinutost zbog uvođenja vanrednog stanja u regionu Amhare, kojim su snagama bezbjednosti data veća ovlašćenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније