Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N2 ]

08. 02. 2024. 15:57 >> 16:12
Čitaj mi:

PREDSJEDNICI KINE I RUSIJE

Si i Putin: Amerika pokušava da nas blokira, branićemo naše interese

Predsjednici Kine i Rusije Si Đinping i Vladimir Putin su kritikovali SAD zbog "politike miješanja u unurašnje poslove drugih zemalja" i optužili Vašington da pokušava da blokira Rusiju i Kinu, saopštio je Kremlj.

Diplomatski savjetnik Kremlja Juri Ušakov je rekao da su Si i Putin u „prijateljskom jednočasovnom telefonskom razgovoru“ rekli da se Moskva i Peking „uzajamno podržavaju u vezi s ključnim pitanjima njihovih interesa“.

Kineska javna televizija CCTV je bez pominjanja SAD objavila da je Si rekao Putinu da Kina i Rusija treba da se suprotstave „stranom miješanju“ i „da u bliskoj saradnji rade na strateški način“.

"Kina i Rusija treba da brane suverneitet, bezbjednost i razvojne interese svojih zemalja i da se odlučno suprotstave miješanju stranih sila u njihove unutrašnje poslove", rekao je Si.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније