Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ R.B. ]

02. 02. 2024. 14:37 >> 14:37

PUTEM PRIVATNIH DETEKTIVA

Turska: Uhapšeno sedam osoba, osumnjičeni da su prodavali informacije Izraelu

U Turskoj je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za prodaju informacija izraelskoj obavještajnoj agenciji Mosad putem privatnih detektiva.

Postupajući po nalozima koje je izdalo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, jedinice turske policije za borbu protiv terorizma i ogranci Nacionalne obavještajne organizacije (MIT) izvršili su racije u Istanbulu i Izmiru.

Istraga MIT-a otkrila je da je Mosad koristio privatne detektive da prati svoje mete u Turskoj, koji bi prikupljali biografske informacije i dokumente, vršili izviđanje, fotografisali i pratili i prisluškivali mete.

Prošlog mjeseca turska policija je pritvorila 34 osobe zbog sumnje da su špijunirali za Izrael.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio je Izrael na "ozbiljne posljedice" ako nastavi sa svojom prijetnjom da napadne Hamasove zvaničnike na području Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније