Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

29. 01. 2024. 13:48 >> 13:48
Čitaj mi:

SUMNJA DA SE BAVIO ŠIJUNAŽOM

Sin bivšeg brazilskog predsjednika na meti racije policije

Karlos Bolsonaro, jedan od sinova bivšeg brazilskog predsjednika Žair Bolsonara, bio je na meti racija federalne policije u okviru istrage o sumnji da je špijunirao tokom mandata njegovog oca, izjavila su dobro obaviješteni izvori.

Prema njihovim navodima, federalna policija, koja istražuje optužbe za nezakonito praćenje građana od strane brazilske obavještajne agencije (Abin) tokom Bolsonarove administracije 2019-22, uručila je naloge za pretres Karlosa.

Prošle nedjelje su već pokrenuli racije protiv bivšeg šefa Abina i kongresmena Aleksandra Ramagema, Bolsonarovog lojaliste koji planira da se kandiduje za gradonačelnika Rio de Žaneira, kao dio istrage, prenosi Rojters.

Dokumenti Vrhovnog suda otkriveni u četvrtak pokazuju da je špijunska agencija optužena za nezakonito praćenje najmanje trojice sudija Vrhovnog suda i bivšeg predsjednika Donjeg doma za vrijeme Bolsonarovog predsjednikovanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније