Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RTS ]

16. 01. 2024. 18:18 >> 18:18

Havijer Milei

Predsjednik Argentine putovao komercijalnim letom za Davos

Predsjednik Argentine Havijer Milei putovao je komercijalnim letom na Svjetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj, a tokom leta snimao je selfije sa putnicima.

To je prvo putovanje Havijera Mileija preko okeana otkako je prošlog mjeseca preuzeo dužnost predsjednika, podsjeća Rojters.

Na pitanje novinara tokom leta o planovima u Davosu, Milei je rekao da je njegov cilj da donese ideju slobode u forumu koji je, kako je naveo, "kontaminiran socijalističkom agendom 2030. koja će svetu doneti samo bijedu".

Na ličnom nalogu na Iksu, Milei je postavio snimke ukrcavanja u avion.

Njegov portparol Manuel Adorni rekao je da je Milei putovao komercijalnim letom kako bi uštedio više od 300.000 dolara.

Na marginama foruma u Davosu, argentinska delegacija će se sastati sa šeficom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgijevom.

Milei se suočava sa izazovima da riješi veliku ekonomsku krizu u zemlji – da obuzda godišnju inflaciju koja je iznad 200 odsto, da obezbijedi devizne rezerve koje su sada u minusu i da opet privuče investicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније