Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B.

09. 01. 2024. 19:07 >> 19:07
1
Čitaj mi:

BIVŠI AMERIČKI LIDER

Tramp prijeti Bajdenu: Krivično ću goniti pokvarenog Džoa

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je da bi mogao da krivično goni aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena ako se vrati u Bijelu kuću.

Tramp je ovo izjavio pošto su sudije apelacionog suda u Vašingtonu izrazile skepticizam prema tvrdnjama bivšeg predsjednika da je imun na krivične tužbe za pokušaj poništavanja izbora 2020. godine.

Advokati republikanaca pokušali su da uvjeri troje sudija da federalni krivični slučaj u kojem se Tramp tereti za izbornu subverziju treba da bude odbačen prije nego što suđenje počne u martu.

Tramp je rekao da bi, ukoliko bude dozvoljeno da se nastavi slučaj koji se vodi protiv njega, i on mogao da krivično goni demokratu Bajdena ako pobjedi na predsjedničkim izborima u novembru.

"Ako ja ne dobijem imunitet, onda pokvareni Džo Bajden neće dobiti imunitet. Džo bi bio zreo za optužnicu", rekao je Tramp u video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Tramp, koji je izgubio od Bajdena na izborima 2020. godine, trenutno ima prednost nad svojim rivalima za republikansku predsedničku nominaciju. Prva krivična tužba protiv njega objavljena je u martu prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније