Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RSE ]

08. 01. 2024. 12:45 >> 13:05
Čitaj mi:

PAKISTAN

U napadu bombom poginulo pet policajaca

U eksploziji bombe postavljene na saobraćajnicu u nemirnom sjeverozapadnom dijelu Pakistana, poginulo je pet policajaca, a 22 su ranjena, saopštili su lokalni zvaničnici.

Bomba je eksplodirala pored kombija u kojem je bila policija sa zadatkom da zaštiti radnike koji sprovode kampanju imunizacije protiv poliomijelitisa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Grupa Tehrike Taliban Pakistan (TTP) preuzela je odgovornost za eksploziju u oblasti Mamund u plemenskom okrugu Bajaur, jednom od sedam plemenskih okruga u provinciji Hajber-Pahtunva koja se graniči s avganistanskom provincijom Kunar na istoku.

Mamund je nekadašnje uporište TTP-a, koji je odvojena grupa od avganistanskih talibana, iako su bliski saveznici.

Portparol regionalne policije Muhamad Asrar rekao je za RSE da je tim policijskog osoblja bio na zadatku u tom području kada je njihov automobil pogođen bombom pored puta.

Portparol policije Mohamad Asrar rekao je da je deset ranjenih u teškom stanju u bolnici Bajaurs Khar.

Policijski zvaničnik Kashif Zulfikuar rekao je da je kampanja vakcinacije pauzirana na području gdje se napad dogodio i da su svi članovi timova za vakcinaciju na sigurnom.

Islamistički ekstremisti često ciljaju timove za vakcinaciju protiv dječje paralize i sigurnosne snage zadužene da ih štite tvrdeći da su kampanje imunizacije zapadne zavjere za sterilizaciju muslimanske djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније