Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ N1 ]

20. 11. 2023. 08:24 >> 12:17

SUĐENjE U ŠPANIJI

Šakira optužena za utaju poreza

Kolumbijskoj pjevačici Šakiri, u ponedjeljak u Barseloni, počinje suđenje zbog optužbi da nije platila 14,5 miliona eura španskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine.

Pjevačica, između ostalog poznata i po hitu "Hips Don’t Lie", najavila je ranije da će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi.

Šakira tvrdi da je platila ono što je poreska uprava navela da duguje prije nego što je podnijela tužbu i insistira na tome da nije živjela u Španiji tokom tog perioda, jer ju je, kako navodi, njen posao doveo do “nomadskog života”.

Odbila je ponudu tužilaštva za nagodbu da zatvori slučaj i očekuje se da će svjedočiti u ponedjeljak na prvom od 12 ročišta zakazanih do 14. decembra.

Tužilaštvo za Šakiru traži kaznu do osam godina zatvora i povrat poreza koji navodno duguje.

U optužnici se navodi da je Šakira boravila u Španiji više od polovine svake godine u inkrimisanom razdoblju. Ističe se i da joj je nekretnina u Barseloni, koju je kupila u maju 2012, služila kao porodična kuća.

Šakira (46) je 11 godina živjela s bivšom fudbalskom zvijezdom Barselone i Španije Žerardom Pikeom i par ima dvoje djece. Pjevačica, čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak Ripol, se preselila u Majami nakon razvoda.

Šakiri će suditi sudija Hoze Manuel del Amo Sančez, a tokom postupka saslušaće se više od 100 iskaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније