Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

18. 11. 2023. 22:38 >> 22:38

SAD

Kriv zbog napada na muža Nensi Pelosi

Savezni sud SAD proglasio je Dejvida De Pepea krivim po dvije tačke za napad na Pola Pelosija (83), muža bivše predsjedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi, prošle godine u njihovoj kući u San Francisku.

Dejvid De Pepe je proglašen krivim po jednoj tački za napad na člana uže porodice saveznog zvaničnika, a po drugoj za pokušaj otmice, zbog čega bi se mogao suočiti sa maksimalnom kaznom od 30, odnosno 20 godina zatvora, prenosi Si-En-En.

U optužnici se navodi da je De Pepe upao u kuću visoke američke zvaničnice sa "nasilnim planom da otme Nensi Pelosi i da je drži kao taoca“.

De Pepeov advokat Džodi Linker rekao je da je njen klijent napao Pola Pelosija, ali je tvrdio da se njegova motivacija za napad ne poklapa sa optužbama protiv njega.

"Ovaj slučaj govori o tome da li je Dejvid djelovao zbog funkcije Nensi Pelosi kao člana Kongresa. Nije. I udario je Pola Pelosija samo u kratkom trenutku očaja jer je stigla policija i njegov veći plan je osujećen", rekla je Linker pred porotom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније