Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ marca.com ]

16. 09. 2023. 16:28 >> 16:49

TRAŽI ZAŠTITU TAJNE SLUŽBE

Naoružani muškarac uhapšen u blizini Kenedija u Los Anđelesu

Kandidat za predsjedničku nominaciju Demokrata u SAD Robert F. Kenedi mlađi imao je bezbjednosni problem u petak uveče dok je prisustvovao događaju sa latinoameričkom zajednicom u Los Anđelesu.  U njegovoj blizini našao se naoružani mušakarac, koji je tvrdio da je dio njegovog obezbjeđenja, iako ga niko ranije nije vidio, prenosi "marca.com".  

Američki političar bio je u Kaliforniji kako bi proslavio Mjesec hispano baštine, kada je naoružani muškarac došao tvrdeći da je dio njegovog obezbjeđenja i da su ga poslali organizatori proslave. 

Ostali pripadnici obezbjeđenja nijesu prepoznali muškarca, koji je bio teško naoružan i u zaštitnoj opremi, i zadržali su ga do dolaska policije na lice mjesta.

Po dolasku policije, neimenovani muškarac je uhapšen.

Mediji prenose da će ovaj čovjek sada vjerovatno biti optužen za lažno predstavljanje kao policajac ili federalni agent i vjerovatno za nezakonito posjedovanje vatrenog oružja.

Nakon incidenta, sam Robert F. Kenedi mlađi na društvenim mrežama otkrio je detalje onoga što se dogodilo i takođe, još jednom, zatražio bezbjednosnu pratnju Tajne službe SAD.

"Veoma sam zahvalan što su oprezni i brzi zaštitnici iz firme Gavin de Beker i saradnici (GDBA) uočili i pritvorili naoružanog čovjeka koji je pokušao da mi priđe tokom mog govora u Los Anđelesu večeras“, rekao je Kenedi.

"Čovjek, koji je nosio dvije futrole na ramenu sa napunjenim pištoljima i rezervnim magacinama za municiju, nosio je značku američkog maršala", rekao je kandidat. 

"On se predstavio kao pripadnik mog obezbjeđenja. Naoružani članovi GDBA tima su brzo krenuli da ga izoluju i pritvore dok policija ne stigne da ga uhapsi. Takođe sam zahvalan policiji Los Anđelesa na brzom odgovoru. Još gajim nadu da će mi predsjednik Bajden dozvoliti zaštitu Tajne službe. Ja sam prvi predsjednički kandidat u istoriji kome je Bijela kuća odbila zahtjev za zaštitu", saopštio je Kenedi.

Kenedi, čiji je stric pokojni američki predsjednik Džon F. Kenedi ubijen u Dalasu 1963. godine, a otac pokojni senator Rober F. Kenedi upucan u Los Anđelesu juna 1968. godine, najavio je predsjedničku kandidaturu u aprilu ove godine.

Kenedi mlađi izaziva aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefa Bajdena za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. 

Izbori za predsjednika SAD biće održani naredne godine. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније