Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

29. 07. 2023. 18:10 >> 18:10

PREMAŠENI KAPACITETI

Na Lampeduzi se opet pojačava iskrcavanje migranata

Iskrcavanje migranata na Lampedusi ponovo se pojačava nakon nekoliko dana zatišja, saopšili su u subotu izvori na otoku između Sicilije i Tunisa.

Iskrcavanje je nastavljeno punim tempom na Lampedusi, gdje su od prošle ponoći stigla 252 migranta nakon spašavanja sedam čamaca.

U petak, nakon dva dana zastoja zbog nemirnog mora, došlo je do devet ukrcavanja s ukupno 271 osobom.

Centar u Katanji primio je i pomogao 15.000 ljudi u posljednja tri mjeseca, uključujući 700 maloljetnika i desetak trudnica, uglavnom iz Tunisa, ali i Eritrejaca, Etiopljana, Afganistanaca, Marokanaca i Egipćana.

Lampedusa trenutno prima oko tri puta više migranata od svojih kapaciteta, javila je italijanska novinska agencija ANSA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније