Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 03. 2013. 09:12 >> 09:06

MEKSIKANAC NAJBOGATIJI

U Moskvi najviše milijardera u svijetu

U Moskvi živi više milijardera nego i u jednom drugom gradu na svijetu, pokazali su rezultati analize ruskog istraživačkog instituta.

 

U glavnom gradu Rusije živi čak 76 ljudi s kapitalom većim od jedne milijarde američkih dolara. Na drugom mjestu je Njujork koji ima 70 superbogataša, a slijede Hong Kong, Peking i London.

Ipak, najbogatiji čovjek na svijetu ne živi u Moskvi već u Meksiko Sitiju. Riječ je o tajkunu Karlosu Slimu (73) čiji se imetak procjenjuje na 66 milijardi dolara.

Amerikanac Voren Bafet ima bogatstvo vrijedno 58 milijardi, a osnivač modne kuće Zara, Amansio Ortega, je na trećem mjestu sa 55 milijardi dolara.

Najbogatiji Moskovljanin je Ališer Usmanov sa 19 milijardi dolara. On je poznat kao suvlasnik britanskog fudbalskog kluba Arsenal.

SAD je i dalje lider po ukupnom broju milijardera - 409. Na drugom mjestu je Kina sa 317 , a Rusija je treća sa 88 milijardera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније