Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

19. 02. 2023. 18:15 >> 18:09

STIGAO TEK PRVI KONVOJ

Ljekari bez granica zatražili povećanje pomoći za Siriju

Međunarodna nevladina organizacija Ljekari bez granica (MSF) pozvala je danas na "hitno povećanje" humanitarne pomoći na sjeveru Sirije, gdje je stigao konvoj od 14 kamiona pomoći žrtvama zemljotresa koji se dogodio 6. februara.

Konvoj MSF-a je stigao jutros preko graničnog prelaza Al Hamam iz Turske.

"Taj prvi konvoj nosi 1.296 šatora za raseljena lica i njihove porodice koji su ostali bez krova nad glavom u zemljotresu, kao i 1.296 pakovanja opreme za izolaciju šatora od hladnoće", naveo je MSF i dodao da će uskoro stići i drugi konvoj sa medicinskom pomoći.

U razornom zemljotresu stradalo je više od 46.000 ljudi u Turskoj i Siriji, a u Siriji, razorenoj u ratu, oko 3.700.

Poslije zemljotresa, nevladine organizacije i opozicioni aktivisti kritikovali su sporost pristizanja pomoći UN-a u pobunjenička područja na sjeverozapadu Sirije, gdje je stanovništvo već živjelo u teškim uslovima.

"Potrebno je hitno povećanje pomoći da bi se odgovorilo na razmjere humanitarne krize", upozorio je MSF i dodao da pomoć za sada stiže u malim i zanemarljivim količinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније