Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ CNN ]

20. 11. 2022. 20:38 >> 20:37

OFANZIVA

Turski avioni napali Siriju, ciljali kurdske položaje

U Siriji je ubijeno 11 ljudi, uključujući jednog novinara, nakon što su turski ratni avioni izveli "vazdušnu operaciju“ u toj zemlji i susjednom Iraku kasno u subotu, saopštio je zvaničnik Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje podržavaju SAD. Sa iračke strane nema izvještaja o žrtvama.

Nova turska prekogranična ofanziva, koju je njeno ministarstvo odbrane nazvalo "Operacija Mač kandže“, usmjerena je na Radničku partiju Kurdistana (PKK), Jedinice narodne odbrane PID (IPG) i Savez zajednica u Kurdistanu (KCK). 

Kampanja je uslijedila nakon smrtonosne eksplozije u srcu Istanbula prije nedkelju dana, za koju su turski zvaničnici rekli da su odgovorni kurdski separatisti, mada tu tvrdnju kurdske grupe demantuju.

U tom napadu poginulo je najmanje šest ljudi, a povrijeđena je najmanje 81 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније