Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

17. 10. 2022. 11:20 >> 11:21

ETIOPIJA

Pozivaju zaraćene strane za pregovarački sto

Afrička unija pozvala je zaraćene strane u Etiopiji da se ponovo angažuju u mirovnim pregovorima, iako ponovo jača nasilje u oblasti Tigraj. Predstavnici vlasti u pobunjeničkom Tigraju su pozdravili inicijativu Unije, i rekli da će poštovati prekid vatre, sa međunarodnom podrškom, ukoliko do njega dođe.

"Spremmni smo da poštujemo trenutni prekid nasilja. Takođe, tražimo od međunarodne zajednice da prisili eritrejsku armiju da se povuče iz Tigraja, da poduzme konkretne korake ka prekidu vatre, i izvrši pritisak na etiopske vlasti da sjednu za pregovarački sto", navodi se u saopštenju.

Grad Šire, na sjeverozapadu Tigraja bombardovan je nekoliko dana tokom zajedničke ofanzive etiopskih i eritrejskih trupa protiv tigrajskih pobunjenika. U bombardovanju je bilo više civilnih žrtava.

Pripadnik nevladine organizacije IRC koja pruža pomoć stanovništvu, poginuo je, a drugi je ranjen u jednom od tih napada u petak, kada su poginula još dva civila. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније