Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 08. 2022. 19:05 >> 19:02

VEĆINA BILA NEVAKCINISANA

U epidemiji malih boginja u Zimbabveu preminulo 157 djece

U epidemiji malih boginja u Zimbabveu preminulo je 157 djece, od kojih je većina bila nevakcinisana zbog vjerskih uvjerenja njihovih porodica, saopštili su zvaničnici.

Epidemija morbila prvo je uočena u istočnoj provinciji Manikalend početkom aprila i od tada se proširila na sve djelove zemlje.

Prijavljeno je najmanje 2.056 oboljelih i gotovo svi smrtni slučajevi su nevakcinisana djeca, izjavila je ministarka informisanja Monika Mutsvangva.

Ona je rekla da se vlada Zimbabvea pozvala na zakon za reagovanje na prirodne katastrofe kako bi se izborila sa epidemijom.

Vlada Zimbabvea objavila je da počinje kampanju masovne vakcinacije djece uzrasta od 6 mjeseci do 15 godina i da će angažovati vođe tradicionalnih zajednica i vjerske vođe da podrže akciju.

U Zimbabveu je vakcinacija djece protiv malih boginja trajala čak i tokom vrhunca pandemije korona virusa, ali su to ometale hrišćanske vjerske grupe koje se protive vakcinaciji.

One se protive savremenoj medicini i poručuju svojim vjernicima da za liječenje treba da se oslone na samoproglašene proroke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније