Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Klix ]

25. 02. 2022. 18:20 >> 18:24

PODRŠKA

Anđelina Džoli pozvala na pomoć Ukrajincima

Holivudska zvijezda Anđelina Džoli izrazila je zabrinutost za narod Ukrajine nakon što su Rusi napali zemlju, poručivši da se moli za narod ove zemlje, kao i da se važnost ovog trenutka za njih ne može precijeniti.

Džoli je na svom Instagram storiju uputila poruke podrške i molbu da se što prije pomogne izbjeglim i raseljenima osobama.

"Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus zajedno s mojim kolegama iz UNCHR-a je da se učini sve što je moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih i izbjeglih u regionu", poručila je.

"Već smo vidjeli izvještaje o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova da traže sigurnost", dodala je.

Poručila je kako je još uvijek prerano znati šta se može dogoditi, ali da se "značaj ovog trenutka - za narod Ukrajine i za međunarodnu vladavinu prava ne može precijeniti".

Džoli je poznata po svojoj borbi za ljudska prava, posebno zastupanja ugroženih kategorija, kao i izbjeglica i onih koji žive u područjima zahvaćenim ratom.

Zahvaljujući svom zalaganju u sferi zaštite ljudskih prava glumica je nedavno bila gost na Capitol Hillu i držala je govor tokom rasprave o zakonu o nasilju nad ženama, a nešto prije toga skrenula je pažnju na teškoće s kojima se susreću žene Afganistana nakon što su talibani preuzeli vlast.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније