Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

19. 02. 2022. 09:23 >> 09:24
7

OBJAVIO VIDEO PORUKU

Vođa separatista na istoku Ukrajine proglasio opštu mobilizaciju

Separatistički vođa na istoku Ukrajine naredio je danas opštu mobilizaciju usred rastućih strahovanja od invazije.

Vođa proruske separatističke vlade u regionu Donjeck na istoku Ukrajine Denis Pušilin objavio je danas saopštenje u kome se najavljuje opšta mobilizacija trupa i pozivaju rezervisti da se jave kancelarijama za regrutaciju.

"Pozivam sunarodnike koji su u rezervi da dođu u vojne komesarijate. Danas sam potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji", rekao je Pušilin u video poruci građanima, prenose ruske agencije, javila je Beta.

Objava je data usred rasta nasilja duž linije kontakta između ukrajinskih snaga i proruskih separatista u tom regionu posljednjih dana koje su podstakle strahovanje Zapada da bi Moskva mogla to da iskoristi kao izgovor za invaziju.

Kijev tvrdi da ne namjerava da napadne Donbas.

Juče su vlasti u separatističkim oblastima Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine proglasile masovnu evakuaciju žena, djece i starijih u susjednu Rusiju. Ubrzo poslije početka evakuacije odjeknulo je više eksplozija u oblastima pod kontrolom pobunjenika.

Sukob proruskih separatista i ukrajinskih snaga izbio je 2014. godine i u njemu je do sada stradalo više od 14.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније