Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

09. 10. 2021. 11:36 >> 11:45

CDC

Odobrenje ulaska u SAD za vakcinisane strane putnike

Sjedinjene Američke Države (SAD) će prihvatiti dolazak stranih državljana koji su vakcinisani vakcinama zvanično odobrenim od nacionalne Agencije za hranu i ljekove (FDA) ili Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), saopšteno je iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Bijela kuća je 20. septembra najavila da će SAD u novembru ukinuti ograničenja na putovanja za potpuno vakcinisane građane iz 33 zemlje uključujući Kinu, Indiju, Brazil i većinu evropski država, ali tada nije precizirano koje će vakcine biti prihvaćene, prenosi Rojters.

Predstavnica CDC izjavila je sinoć da šest vakcina koje su odobrene za hitnu upotrebu od FDA ili od SZO zadovoljavaju kriterijume za putovanje u SAD.

Američke avio kompanije zadovoljne su odlukom CDC da se odobre putovanja vakcinisanim putnicima iz inostranstva.

Iz nekih zemalja je vršen pritisak na Bajdenovu administraciju da prihvati vakcine odobrene od stranje SZO, s obzirom da se preparati koje je odobrila FDA ne koriste masovno u svim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније