Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 05. 2021. 13:53 >> 14:45

IZRAEL NASTAVIO UDARE

Sravnjena šestospratnica, gađane kuće vođa Hamasa

Izrael je danas nastavio udare iz vazduha, na, kako je navedeno, ciljeve ekstremista u pojasu Gaze i sravnio sa zemljom jednu šestospratnicu, javlja Asošiejted pres.

Prema toj agenciji, i ekstremisti su ispalili desetine raketa na Izrael.

U udaru na grad Gazu je srušena zgrada u kojoj su bile biblioteke i obrazovni centri Islamskog univerziteta.
Stolovi, stolice, knjige, kompjuterske žice vidjele su se u ruševinama, dok su stanovnici tražili svoje stvari.

Izrael ih je pred zoru obavijestio da će zgrada biti srušena, a izvještaja o žrtvama nije bilo.

"Čitava ulica je počela da 'trči', a onda razaranje, zemljotres. Cijelo ovo područje se treslo", rekao je Džamal Herkalah koji tamo stanuje.

Izraelska vojska je saopštila da je napala 12 kuća komandira Hamasa tokom protekla 24 sata, uključujući tri jutros.

U saopštenju je precizirano da su to bile, između ostalih, kuće "zamjenika komandira sjeverne brigade" u Gaza Sitiju i komandira u Kan Junisu, te da oni koriste svoje domove kao komandne i operativne centre.

UN su danas pohvalile odluku Izraela da otvori granični prelaz Kerem Šalom kako bi se omogućilo dostavljanje pomoći pojasu Gaze i apelovale da se otvori još jedan prelaz kako bi mogli da uđu humanitarni radnici.

"Mi uveliko pozdravljamo otvaranje prelaza Kerem Šalom za osnovne humanitarne potrebe", rekao je portparol humanitarne agencije UN OCHA novinarima u Ženevi i dodao da bi trebalo otvoriti i granični prelaz Erez, prenio je Frans pres.

Od početka sukoba 10. maja najmanje 213 Palestinaca je poginulo u snažnim izaelskim udarima iz vazduha, uključujući 61 dijete, 36 žena, a više od 1.400 ljudi je ranjeno, po podacima Ministarstva zdravlja u Gazi.

U Izraelu je poginulo desetoro ljudi, među njima dvoje djece i jedan vojnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније