Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

16. 12. 2020. 06:19 >> 06:20
1

ERDOGAN S MIŠELOM

Turska se nada otvaranju nove stranice sa EU

Turski predsjednik Tajip Redžep Erdogan izrazio je želju za otvaranjem "nove stranice" sa Evropskom unijom (EU) tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

To je prvi kontakt Erdogana sa visokim zvaničnikom EU od kada je Unija odlučila da uvede sankcije Turskoj.

"Dok Turska želi otvaranje nove stranice sa EU, neki uporno pokušavaju da izazivaju krize", rekao je Erdogan dodajući da želi "ponovo da razgovara sa EU".

Lideri Unije su na nedavnom samitu u Briselu odlučili da uvedu sankcije Turskoj zbog njenih "nezakonitih i agresivnih akcija" na Mediteranu protiv Grčke i Kipra.

EU je usvojila individualne sankcije koje su usmjerene na osobe uključene u turska istraživanja u istočnom Mediteranu, a lista osoba obuhvaćenih sankcijama biće utvrdjena narednih sedmica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније