Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 10. 2020. 23:51   >>  23:54

NJUJORK TAJMS PIŠE

Tramp ima bankovni račun u Kini

Američki predsjednik Donald Tramp ima bankovni račun u Kini gdje je godinama pokušavao da posluje, iako se predstavlja kao pravi suparnik Pekingu za razliku od, kako kaže, svog demokratskog rivala na predstojećim predsjedničkim izborima Džoa Bajdena, piše list Njujork tajms.

Magnat za nepokretnosti je zadržao kancelariju koju je otvorio u Kini prije nego što je izabran za predsjednika SAD, tokom cijelog svog predsjedničkog mandata i pokušao je da sklopi partnersvo sa jednom velikom kineskom kompanijom pod kontrolom države, tvrdi list.

Predsjednik SAD takođe je zadržao bankovni račun u Kini, za koji se do sada nije znalo i koji kontroliše jedna od njegovih firmi "Tramp internešenal hotels menadžment, prema analizi njegovih poreskih prijava u koje je Njujork tajms imao uvid.

Prema jednoj od poreskih prijava ta kompanija je u Kini platila porez od 188.561 dolar kada je pokušavala od 2013. do 2015. godine da zaključi ugovore o komercijalnim dozvolama.

Advokat Trampove grupe Alan Garten rekao je da je ta kompanija otvorila račun u kineskoj banci, koja ima poslovnice u SAD, da bi platila te poreze.

"Nikakav sporazum, transakcija niti bilo kakva druga komercijalna aktivnost nije konkretizovana od 2015. godine i taj račun je neaktivan", list navodi riječi advokata.

Kako piše agencija Frans pres, Tramp je krenuo u trgovinski i diplomatski rat sa Kinom, tvrdeći da je pravi branilac američkih interesa naspram kineskog giganta, za razliku od Bajdena, demokratskog predsjedničkog kandidata za izbore koji se održavaju u novembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније