Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

16. 06. 2020. 17:37   >>  17:35

UNIŠTENA U POŽARU

Rekonstrukcija Notr Dama u januaru 2021.

Pariski nadbiskup Mišel Opeti potvrdio je danas da bi radovi na rekonstrukciji katedrale Notr Dam, koja je djelimično uništena u požaru 2019. godine, mogli da počnu "u januaru 2021. godine", nakon završetka faze konsolidacije zgrade.

"Završavamo konsolidaciju. Onda možemo da počnemo sa radovima u januaru 2021. godine", izjavio je novinarima nadbiskup na otvaranju izložbe dječjih crteža katedrale.

"Uvijek postoji neizvesnost. Ali, razumno je tako razmišljati", dodao je on.

Radovi na konsolidaciji katedrale su kasnili, najprije zbog prošlogodišnjih mjera protiv zagađenja olovom kojim je bio prekriven izgorjeli krov, a potom zbog lošeg vremena tokom jeseni i zime. Na kraju je ovog proljeća korona virus zaustavio radove, pa su nastavljeni tek nedavno.

Francuski predsjednik Emanuel Makron želi da katedrala bude otvorena do 2024. godine.

Nadbiskup Opeti je danas blagoslovio repliku statue Bogorodice koja je postavljena prije nekoliko dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније