Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

15. 06. 2020. 20:10 >> 20:08

''ŠTO BRŽE TO BOLJE''

Džonson očekuje u julu sporazum sa EU

Britanski premijer Boris Džonson ocijenio je danas da bi u julu mogao da bude postignut sporazum sa Evropskom unijom o odnosima poslije Bregzita, dodajući da stavovi Londona i Brisela "nisu tako udaljeni".

"Ono što smo danas rekli, što brže to bolje, nema razloga da ne postignemo u julu", rekao je Džonson na televiziji nakon video konferencije sa evropskim liderima.

Nakon kratkog sastanka, kako javlja AP, evropski zvaničnici su u zajedničkoj izjavi naveli da bi razgovori trebalo da se intenziviraju "kako bi se stvorili najpovoljniji uslovi za zaključivanje i ratifikaciju sporazuma prije kraja 2020. godine".

Velika Britanija je u petak zvanično potvrdila da ne želi da produži prelazni period koji ističe krajem decembra, a tokom kojeg dvije strane treba da se usaglase o svojim odnosima poslije Bregzita.

Britanija je 31. januara izašla iz EU i od tada pregovara sa Briselom o budućim ekonomskim odnosima kada istekne prelazni period krajem godine, ali ti pregovori su za sada u blokadi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније