Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2020. 15:46 >> 15:44

AMBASADA U PODGORICI

UAE evakuišu svoje državljane iz Vuhana

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) vrše koordinaciju evakuacije arapskih državljana iz Vuhana u Kini.

Kako je saopšteno iz Ambasade UAE u Podgorici, kako bi se osiguralo njihovo zdravlje i bezbjednost, evakuisani će biti primljeni u novootvorenom humanitarnom gradu Emirata i proći kroz medicinske testove i kontrolu.

"Ovaj potez prati direktive predsjednika, NJ.V. seika Khalife bin Zayed Al Nahyan-a i NJ.V. seika Mohamed bin Zayed Al Nahyan-a, krunisanog princa Abu Dabija i zamjenika vrhovnog komandanta UAE oružanih snaga, o osnivanju medicinskih ustanova koja će pojedincima iz susjednih arapskih zemalja omogućiti potrebno praćenje i preventivnu medicinsku pomoć nakon evakuacije iz epicentra izbijanja COVID-19, kineskog Vuhana", navodi se u saopštenju.

Specijalni avion koji je prevezao oko 215 pojedinaca iz Vuhana, kako dodaju iz Ambasade UAE, bio je opremljen kabinom sa HEPA sistemima vazdušne filtracije, medicinskom opremom i svime što je bilo potrebno za evakuacionu proceduru, zajedno sa medicinskim timovima i kabinskim osobljem obučenim za izvođenje evakuacije.

"Humanitarni grad Emirata je postavljen po najvišim standardima za pružanje medicinske njege visokog kvaliteta za sve prihvaćene pojedince, osiguravajući poštovanje njihove privatnosti i dostojanstva tokom boravka", navodi se u saopštenju.

Pojedinci će, kako su kazali, proći kroz 14-dnevni karantin tokom kojeg će im biti odrađeni svi medicinski i labaratorijski testovi, i biće praćeni kako bi se osiguralo njihovo zdravlje i bezbjednost.

"Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE i ambasada UAE u Kini su koordinisali sa ambasadama drugih zemalja koje su zabrinute za organizaciju evakuacionog procesa, kao dio kontinuiranih napora UAE da ojača saradnju sa kineskom vladom kako bi se spriječilo širenje virusa", zaključuje se u saopštenju Ambasade UAE u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније