Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

13. 02. 2020. 19:12 >> 19:12

U TOKU REKONSTRUCIJA VLADE

Britanski ministar podnio ostavku

Britanski ministar finansija Sadžid Džavit podnio je danas ostavku, u neočekivanom potezu na dan kada premijer Boris Džonson rekonstruiše svoju konzervativnu vladu.

Uveliko se očekivalo se da će Džavid zadržati svoje mjesto u rekonstruisanom kabinetu, ali jedan portparol je potvrdio da je podnio ostavku.

Džonson je imenovao Džavida, prethodno ministra unutrašnjih poslova, na mjesto ministra finansija u julu kada je postao premijer.

Džavidova ostavka dolazi u nezgodno vrijeme pošto je za četiri nedjelje predviđeno da se predstavi godišnji budžet, što će sada čekati novog ministra.

Ubrzo poslije objave o Džavidovoj ostavci za novog ministra finansija je imenovan Riši Sunak. On je bio glavni sekretar u ministarstvu finansija od kada je Boris Džonson stupio na dužnost u julu 2019. godine.

Džavidova ostavka je uslijedila poslije izvještaja da se sukobio sa moćnim Džonsonovim savjetnikom Dominikom Kamingsom.

Politička urednica Bi-Bi-Sija (BBC) navodi da je Džavidu ponuđeno da ostane ministar finansija pod uslovom da otpusti sve svoje savjetnike, što je on odbio i otišao je sa tog mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније