Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 02. 2020. 09:05 >> 09:05

KANDIDAT DEMOKRATA

Sanders traži ponovno brojanje glasova u Ajovi

Senator Berni Sanders formalno je zatražio od Demokratske stranke Ajove da ponovo prebroji dio glasova poslije unutarpartijskog glasanja za predsjedničkog kandidata u toj državi, javio je Glas Amerike.

Sanders traži da se ponovo broje glasovi sa 28 biračkih mjesta gdje njegovi saradnici vjeruju da je senator oštećen za broj delegata.

"Dok je novo brojanje samo prvi korak u procesu i ne očekujemo da promijeni sadašnji zbir, ono je neophodno da bi građani Ajove mogli da imaju povjerenja u konačne rezultate kokusa", izjavio je Sandersov savjetnik Džef Viver.

Sanders je za minimalan procenat glasova izgubio stranačke izbore u Ajovi od Pita Butidžidža.

Rezultati su kasnili danima zbog tehničkog kolapsa u prikupljanju rezultata sa glasačkih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније