Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

17. 12. 2019. 09:00 >> 08:59
1

U PAKISTANU

Pervez Mušaraf osuđen na smrt

Pakistanski vrhovni sud osudio je nekadašnjeg predsjednika te zemlje Perveza Mušarafa na smrtnu kaznu, u velikom sudskom slučaju o izdaji, prenijeli su mediji. Bivšem predsjedniku se sudilo u odsustvu, jer je još 2016. napustio zemlju zbog liječenja.

Presudu je donio Specijalni sud Pakistana, koji je podigao prije pet godina optužnicu protiv Mušarafa za veleizdaju zbog toga što je suspendovao ustav zemlje i uveo vanredno stanje 2007. godine.

Mušaraf se na ročištu izjasnio da nije kriv po svih pet tačaka optužnice za veleizdaju, tvrdeći da je poboljšao pakistansku ekonomiju tokom svog mandata i doprinio njenom napretku.

Penzionisanom generalu suđeno je u odsustvu nakon što je napustio zemlju 2016. da bi se liječio. Napustio je Pakistan dan nakon što mu je Vrhovni sud ukinuo zabranu putovanja u inostranstvo, a prema tadašnjim izvorima sa pakistanskog aerodroma Mušaraf se ukrcao na let "Emiratesa" za Dubai.

Mušaraf je došao na vlast 1999. svrgnuvši izabranu vladu, te je vladao do 2008. Nakon boravka u inostranstvu vratio se 2013. kako bi učestvovao na izborima, ali je odmah optužen za seriju kaznenih djela.

Za jedno je oslobođen, ali mu se sudilo za ostala četiri, među kojima je i njegova navodna uloga u ubistvu političke suparnice Benazir Buto, te uvođenje vanrednog stanja.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније