Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 04. 2013. 09:26 >> 09:26

NOVA OPTUŽBA

Mušaraf optužen za ubistvo Buto

Sud u Pakistanu naložio je trodnevni pritvor za bivšeg predsjednika države, generala Perveza Mušarafa, zbog ubistva premijerke Benazir Buto prije više od pet godina, izjavio je jedan tužilac.

Mušaraf se već nalazi u dvonedjeljnom kućnom pritvoru koji traje do 4. maja zbog toga što je smijenio sudije kada je uveo vanredno stanje u novembru 2007. godine.

Penzionisani general je optužen za učestvovanje u zavjeri da se ubije bivša premijerka koja je stradala u oružanom i samoubilačkom napadu u decembru 2005. godine.

To je drugi od tri slučaja iz perioda njegove vladavine 1999-2008 za koje Mušaraf uhapšen kada se 24. marta vratio u Pakistan poslije četiri godine provedene u egzilu.

Niko nije osuđen za ubistvo Benazir Buto. Mušarafova vlada je za njeno ubistvo optužila vođu pakistanskih talibana Baitulaha Mesuda koji je negirao krivicu, a ubijen je u napadu američke bespilotne letjelice u avgustu 2009. godine.

UN su u izvještaju 2010. godine navele da je smrt Benazir Buto mogla biti spriječena i optužile Mušarafovu vladu da joj nije pružila odgovarajuću zaštitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније