Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

16. 12. 2019. 15:00 >> 15:00
1

BIVŠI DIREKTOR FBI PRIZNAO

Napravljeni propusti u istrazi o uplitanju Rusije u izbore 2016.

Bivši direktor FBI-ja Džejms Komej priznao je juče da je savezna policija počinila "nepobitne propuste" na početku istrage o uplitanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.

Donald Tramp koji je Komeja otpustio 2017. odmah je komentarisao da bi on mogao biti osuđen na "višegodišnju" zatvorsku kaznu.

Komej je uvijek branio FBI od napada američkog predsjednika.

U nedjelju je priznao da se prema Karteru Pejdžu, savjetniku Trampa na izborima 2016. za vanjsku politiku, a koji je brzo osumnjičen u istrazi savezne policije o ruskom upletanju, nepravedno postupalo.

U razgovoru za mrežu "Fox News" Komej je ocijenio da je FBI-jevo odobrenje za praćenje Pejdža, a koje je lično potpisao, sadržavalo "veće pogreške".

"Bilo je nepobitnih propusta, u odobrenju je moralo biti sedamnaest stvari, ili su se barem morale navesti i opisati drukčije", rekao je.

Te su greške pobrojane u izvještaju glavnog inspektora ministarstva pravosuđa objavljenom 9. januara. U tom dokumentu glavni inspektor odbacuje da je FBI imao bilo kakve političke motive za pokretanje istrage, ali ističe da je bilo "pogrešaka i propusta" što su ih počinili neki agenti kada su tražili od suda odobrenje za prisluškivanje Pejdža.

"Dakle, sada Komej priznaje da je bio u krivu. Ali on to čini samo zato što je uhvaćen s prstima u pekmezu", oštro je reagovao Tramp na Tviteru.

"Kakve će biti posljedice takvog nezakonitog ponašanja? Možda višegodišnja zatvorska kazna?", dodao je Tramp i zatražio "izvinjenje".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније