Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

25. 11. 2019. 09:12 >> 09:12

DŽONSONOV IZBORNI MANIFEST

Ukinuće slobodu kretanja za rad u EU

Britanski premijer Boris Džonson objavio je izborni manifest svoje Konzervativne stranke, i, između ostalog, obećao da će spriječiti povećanje poreza i da će okončati izlazak Britanije iz Evropske unije i ukinuti slobodu kretanja za rad u EU.

On je obećao smanjenje poreza i javne potrošnje u iznosu od 23,5 milijardi funti između 2020. i 2024. godine, rekavši da će uticaj na svakodnevni budžet vlade biti blizu nuli, prenosi Rojters.

U manifestu se navodi i obezbjeđivanje 22 milijarde funti odvojene kapitalne potrošnje za istraživanje i razvoj, odbranu od poplava, željeznicu i unapređenja puta. To ostavlja gotovo 80 milijardi funti dodatnih ulaganja pod ranijim planovima koje je odredilo odjeljenje za finansije.

Biće uveden i porez na digitalne usluge, kako bi se osiguralo da velike multinacionalne kompanije plaćaju svoj fer dio poreza.

Što se Bregzita tiče, period implementacije neće trajati duže od decembra 2020. godine. Džonsonov sporazum o izlasku iz EU biće predstavljen Parlamentu prije Božića, kako bi Velika Britanija mogla da napusti Evropsku uniju do kraja januara i krene u period implementacije.

Cilj će biti da 80 odsto trgovine u Velikoj Britaniji bude pokriveno sporazumima o slobodnoj trgovini u naredne tri godine, počev od Sjedinjenih Država, Australije, Novog Zelanda i Japana. O njima će se pregovarati paralelno sa sporazumom sa EU.

Uspostaviće se i imigracijska kontrola i ukinuti sloboda kretanja za rad u EU. U manifestu je rečeno da će biti manje migranata sa nižim kvalifikacijama i da će se ukupan broj smanjiti. Kvalifikovanim ljekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima biće ponuđene brze vize.

Takođe, ljudi koji uđu u zemlju iz EU moći će da pristupe pomoći za nezaposlene, socijalnom smještaju i dječijem dodatku tek nakon pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније