Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

19. 11. 2019. 09:16 >> 09:15

ZA JOŠ 90 DANA

SAD produžila privremenu licencu Huaveju

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa produžila je za još 90 dana privremenu licencu za Huavej, koja dozvoljava američkim kompanijama poslovanje sa poznatom kineskom kompanijom.

Američka vlada je kompaniju Huavej stavila na crnu listu u maju uz obrazloženje da predstavlja rizik za nacionalnu bezbjednost, čime je američkim kompanijama zabranjeno da prodaju tehnologiju kineskoj kompaniji bez odobrenja vlade, prenosi AP.

Kako se navodi odluka se odnosi na prodaju tehnologije i transfere neophodne za funkcionisanje postojećih mreža i usluga.

Ministar trgovine Vilbur Ros, rekao je da će produženje ograničenja omogućiti vajrles kompanijama da neprestano nude usluge u udaljenim djelovima SAD, budući da veće kompanije ne koriste opremu Huaveja, već samo manje.

Ipak, uprkos sankcijama, iskorišćene su brojne rupe u uredbi, pa tako američke kompanije nastavljaju da snabdijevaju Huavej čipovima napravljenim van SAD.

Kompanija Huavej je najveći svjetski proizvođač mrežne opreme za telefone i internet kompanija i robna marka broj dva na tržištu pametnih telefona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније