Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2019. 13:11   >>  13:10

NIJE NAVEO DETALJE

Džonson obećao nove predloge EU o Bregzitu

Britanski premijer Boris Džonson obećao je danas da će uskoro Evropskoj Uniji (EU) predstaviti nove predloge o Bregzitu, ne navodeći detalje o rešavanju pitanja irske granice koja predstavlja glavni kamen spoticanja u dogovoru sa Briselom.

"Predstavićemo veoma dobar predlog i to ćemo zvanično učiniti veoma uskoro", rekao je Džonson za britansku televizijsku mrežu Bi Bi Si (BBC) 30 dana prije datuma predviđenog za istupanje Velike Britanije iz članstva u EU.

Tamošnji mediji su prenijeli nekoliko verzija o zadržavanju otvorene kopnene granice između britanske provincije Sjeverne Irske i Irske. Prema jednoj verziji, britanska vlada planira carinske kontrole na nekoliko kilometara od granice.

Irske vlasti su odbacile tu mogućnost i pozvale London da predstavi "ozbiljnu ponudu".

Džonson je rekao da ono što je prenijeto u medijima "nije sasvim tačno" demantujući da njegov plan predviđa carinske punktove.

Britanski premijer, koji se nalazi u Mančesteru gdje se održava godišnji kongres vladajuće Konzervativne stranke, ponovio je da želi da sprovede Bregzit 31. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније