Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

02. 09. 2019. 23:08 >> 23:05

PROTIVI SE IZBORIMA

Džonson vjeruje u dogovor sa Briselom o Bregzitu

Britanski premijer Boris Džonson izrazio je večeras uvjerenje da će sa Briselom postići dogovor o istupanju zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU) i dodao da se protivi prevremenim parlamentarnim izborima.

"Povećane su šanse o zaključivanju sporazuma", rekao je Džonson novinarima ispred sjedišta vlade.

Britanski premijer je dodao da ne želi izbore pozivajući poslanike da ne glasaju za "još jedno besmisleno odlaganje" Bregzita.

"Ukoliko to učine, time će podriti poziciju Velike Britanije i učiniti apsolutno nemogućim bilo kakve dalje pregovore (sa EU)", rekao je Džonson.

Poslanici će se sjutra vratiti sa ljetnje pauze, ali se očekuje da će neki od njih pokušati da preuzmu kontrolu nad parlamentom kako bi spriječili da Velika Britanija napusti EU bez dogovora.

Bregzit je nekoliko puta odložen a posljednji rok za istupanje Velike Britanije iz EU je 31. oktobar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније