Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 09. 2013. 21:35 >> 21:35
1

ŽENEVA

Keri odbacio ponudu Asada

Američki državni sekretar Džon Keri odbacio je predlog predsjednika Sirije Bašara Al Asada da počne da dostavlja podatke o hemijskom oružju, mjesec nakon potpisivanja međunarodnog sporazuma.

Keri je, govoreći na pres konferenciji sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Ženevi, napomenuo da je Asad rekao da je rok od 30 dana standardan.

"Nema ničeg standardnog u ovom procesu, zbog toga što je Asad upotrebio hemijsko oružje. Riječi sirijskog režima po našem sudu jednostavno nijesu dovoljne", istakao je Keri.


Keri je upozorio da bi američki vojni udar mogao da se dogodi ako Asad ne pristane da, na propisan način, demontira svoj arsenal hemijskog oružja. 

Dodao je da "mora biti posljedica, ako se to ne desi". 

"Predsjednik Obama je jasno stavio do znanja da, ukoliko diplomatija ne bude uspjela, moglo bi biti neophodno da se silom umanji Asadova sposobnost korišćenja hemijskog oružja", rekao je Keri, prenijela je agencija Rojters.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније