Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2019. 18:15 >> 18:16

U BAKINGEMSKOJ PALATI

Tereza Mej uručila ostavku britanskoj kraljici

Britanska premijerka Tereza Mej u Bakingemskoj palati je uručila ostavku britanskoj kraljici Elizabeti drugoj.

Mej je posljednjeg dana na premijerskoj poziciji odgovarala na pitanja zastupnika u Donjem domu Parlamenta, napominjući da će nakon 21 godinu ponovo biti parlamentarka.

Izrazila je zadovoljstvo što će premijersku poziciju preuzeti neko ko će realizovati Bregzit i ko je obećao da će izgraditi svjetliju budućnost za cijelu zemlju i njene građane, prenosi Anadolija.

Istakla je da je premijerska funkcija za nju predstavljala "najveću čast", te je budućem premijeru Borisu Džonsonu i njegovom timu poželjela mnogo sreće u budućem radu.

"Njihov uspjeh je uspjeh cijele naše zemlje", rekla je Mej.

Boris Džonson je juče izabran za novog predsjednika britanske Konzervativne stranke na osnovu čega preuzima i funkciju premijera Velike Britanije nakon ostavke Tereze Mej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније