Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 07. 2019. 21:22   >>  21:25 1

SENAT POTVRDIO

Esper imenovan za ministra odbrane SAD-a

Senat Kongresa SAD potvrdio je danas imenovanje vojnog veterana i bivšeg lobiste odbrambene industrije Marka Espera za novog ministra odbrane.

Imenovanjem Espera okončan je period od sedam mjeseci tokom kojih Pentagon nije imao izabranog šefa, nego vršioca dužnosti.

Za imenovanje Espera na mjesto ministra odbrane glasalo je 90 senatora, a osam je bilo protiv. On će zakletvu položiti tokom dana.

Pentagon je bio bez trajnog lidera od početka januara kada je Džejms Matis podnio ostavku zbog političkih razlika između njega i Trampa.

Matisov dotadašnji zamjenik Patrik Šenahan postao je vršilac dužnosti, ali je sredinom juna odustao od nominacije za šefa Pentagona iz porodičnih razloga.

Esper je tada postao vršilac dužnosti, ali je prošle nedjelje morao da se povuče s te funkcije pošto je zvanično kandidovan.

Pentagon je prethodne nedjelje vodio šef mornarice Ričard Spenser.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније