Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

26. 06. 2019. 13:10 >> 13:16

DO 2050.

Evropski aerodromi planiraju nultu emisiju ugljenika

Šef Međunarodnog evropskog savjeta aerodroma Majkl Kerkloh rekao je danas da taj savjet, koji predstavlja aerodrome iz 45 evropskih zemalja, teži tome da aerodromi postignu nultu emisiju ugljenika do 2050. godine.

Kerkloh je pred 300 vazduhoplovnih zvaničnika rekao da pokretanje strategije usklađuje evropske aerodrome s Pariskim sporazumom o klimi, stavljajući pitanja klimatskih promjena u centar poslovnih odluka.

To je, prema Kerklohu, "apsolutno moranje" za sve grane privrede.

Prema njegovim riječima, 140 aerodroma kojima upravlja 40 članova Savjeta su se pojedinačno obavezali da će postići nultu emisiju ugljenika a tri švedska aerodroma su to već učinila.

Postavljeni cilj ne obuhvata emisiju ugljenika iz samih aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније