Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

10. 06. 2019. 23:34 >> 23:32

OKO BUDŽETA

Italija uvjerena u mogućnost dogovora sa EK

Ministar finansija Italije Đovani Tria, saopštio je da je uvjeren da će njegova zemlja postići dogovor sa Evropskom komisijom (EK) u vezi sa svojim budžetom, uprkos prijetnjama disciplinskim postupcima.

"Siguran sam da možemo naći rješenje, jer je stav italijanske vlade da se pridržava fiskalnih pravila", rekao je Tria odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka G20 u Japanu.

On je kazao da će pokušati da pokažu kako će njihov program učiniti da italijanske javne finansije budu u skladu sa pravilima.

On je potvrdio zvaničnu procjenu vlade Italije, prema kojoj će očekivani odnos deficita budžeta i bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu biti 2,4 odsto, ali je dodao da on mogao da bude i između 2,1 i 2,2 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније