Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

07. 06. 2019. 14:07 >> 14:08
1

U VAŠINGTONU LJUTI

Zbog S-400, obustavljena obuka turskih pilota

Vojni zvaničnici SAD donijeli su odluku da se obustavi obuka turskih pilota upravljanja avionima F-35, saopštila je agencija Rojters.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Rojters navodi da je ova odluka donijeta na osnovu pregovora SAD i Turske po pitanju obustave realizacije ugovora Ankare i Moskve oko isporuke ruskih protivvazdušnih sistema S-400.

Rojters navodi i da je riječ isključivo o novim pilotima, dok će obuka svih onih koji su taj proces već započeli biti sprovedena, prenosi Sputnjik.
Trenutno u američkoj avio-bazi "Luk" obuku prolaze četiri turska pilota i 20 tehničkih stručnjaka.

Britanska agencija navodi da nije isključeno da bi ova mjera mogla biti ukinuta, u slučaju da Ankara obustavi proces kupovine ruskih protivvazdušnih sistema.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније