Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 05. 2019. 22:55   >>  23:53

NEMA DOGOVORA O POMOĆI

Britanske vlasti naredile stečaj čeličane Britiš stil

Britanski zvaničnici naložili su stečaj čeličane Britiš stil pošto na razgovorima sa vladom nije postignut dogovor o pomoći, saopštila je danas britanska stečajna služba.

Tim potezom ugroženo je 5.000 radnika zaposlenih u kompaniji, i još oko 20.000 radnih mjesta u dobavljačkom lancu.

Kompanija je tražila paket pomoći da bi riješila pitanja vezana za predstojeći britanski izlazak iz Evropske unije.

Stečajni upravnik Dejvid Čepman rekao je da je njegov prvi prioritet da se nastavi bezbjedan rad pogona, gdje misli na fabriku Skantrop u sjeveroistočnoj Engleskoj.

"Razumijem da je ovo teško vrijeme za zaposlene u kompaniji i želim da im zahvalim na sadašnjoj saradnji", rekao je Čepman.

Čepman je kazao da će kompanija nastaviti da trguje i da snabdijeva klijente dok on razmatra opcije za njeno poslovanje.

Vlada je brzo izdala saopštenje navodeći da je učinila sve što je mogla za kompaniju, uključujući zajam za premošćavanje od 120 miliona funti (152 miliona dolara) da pomogne Britiš stilu da pokrije određene ekološke troškove.

Ministar ekonomije Greg Klark je rekao da dalja pomoć ne bi bila zakonita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније